Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 19:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/utredningen-om-den-falske-officeren-maste-goras-om/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Utredningen om den falske officeren måste göras om”

DN avslöjade tidigare i år att en falsk officer i årtionden arbetat inom Försvarsmakten. Han har arbetat i Kosovo, Afghanistan och på Must utan att någon upptäckt lögnerna och fått tillgång till hemliga uppgifter om rikets säkerhet.
Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 18/5.

Förre överstelöjtnanten vid Must Lennart Ohlsson: Ett antal chefer anses ha agerat felaktigt men ändå utkrävs inget ansvar.

Försvarsmaktens utredning om fallet med den falske officeren är ofullständig och i vissa avseenden direkt missvisande. Både de övergripande slutsatserna och analyserna kan missleda allmänheten att tro att några större fel eller lagbrott inte har skett.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.