Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 05:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/utredningen-om-den-falske-officeren-maste-goras-om/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Utredningen om den falske officeren måste göras om”

DN avslöjade tidigare i år att en falsk officer i årtionden arbetat inom Försvarsmakten. Han har arbetat i Kosovo, Afghanistan och på Must utan att någon upptäckt lögnerna och fått tillgång till hemliga uppgifter om rikets säkerhet.
DN avslöjade tidigare i år att en falsk officer i årtionden arbetat inom Försvarsmakten. Han har arbetat i Kosovo, Afghanistan och på Must utan att någon upptäckt lögnerna och fått tillgång till hemliga uppgifter om rikets säkerhet. Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 18/5.

Förre överstelöjtnanten vid Must Lennart Ohlsson: Ett antal chefer anses ha agerat felaktigt men ändå utkrävs inget ansvar.

Försvarsmaktens utredning om fallet med den falske officeren är ofullständig och i vissa avseenden direkt missvisande. Både de övergripande slutsatserna och analyserna kan missleda allmänheten att tro att några större fel eller lagbrott inte har skett.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in