Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-06 07:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/utslappen-av-kadmium-maste-bort-med-ny-skatt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Utsläppen av kadmium måste bort med ny skatt”

FP går emot Alliansen. Övergödningen är huvudorsaken till Östersjöns dåliga status med algblomning och syrebrist. En minskad och mer precis användning av gödsel i jordbruket är därför viktig – både för att motverka övergödning och för att hålla tillbaka utsläppen av kadmium, som ingår i nästan all sorts konstgödsel. Regeringens beslut att avskaffa skatten på konstgödsel var i det perspektivet olyckligt. Vi vill därför att en ny skatt införs för att minska användningen av kadmium, skriver ledande folkpartister.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.