Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 02:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vaccinera-barn-fran-12-ar-infor-hostens-skolstart/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vaccinera barn från 12 år inför höstens skolstart”

Utan tidigt vidtagna åtgärder riskerar kombinationen av deltavarianten och oskyddade barn och ungdomar att till hösten utgöra en mycket stor utmaning, skriver artikelförfattarna.
Foto: Gorm Kallestad/TT

DN DEBATT 5/7.

Sex forskare: Deltavarianten av coronaviruset har tagit sig in i vårt land, men under sommaren har vi en frist som vi måste ta tillvara.

Deltavarianten har tagit över helt i flera länder. Utbrotten i Sverige har i stor utsträckning skett bland unga. Släpp fram unga i vaccinkön så att så många som möjligt hinner bli fullvaccinerade före skolstarten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.