Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 10:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vaccineringen-nasta-katastrof-i-sveriges-coronahantering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vaccineringen nästa katastrof i Sveriges coronahantering”

För min del är jag mer intresserad av hur mycket statsministern anstränger sig att snabba på godkännandet av Astra Zenecas coronavaccin än av hur han handlar sina julklappar, skriver Ove Joanson.
För min del är jag mer intresserad av hur mycket statsministern anstränger sig att snabba på godkännandet av Astra Zenecas coronavaccin än av hur han handlar sina julklappar, skriver Ove Joanson. Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 9/1.

Ove Joanson: Att våra dödstal ligger i världstoppen är numera välkänt – och nu hotar ett vaccindebacle.

Nu avtecknar sig nästa katastrof i Sveriges hantering av covidpandemin. Och journalistiken definierar sin roll som passiv vidareförmedlare av myndigheternas budskap och klarar inte sin uppgift att granska och ifrågasätta och är därmed medskyldig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.