Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 14:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vad-vinner-volvo-pa-att-ater-bli-del-av-en-jattekoncern/

DN Debatt

DN Debatt. ”Vad vinner Volvo på att åter bli del av en jättekoncern?”

När Li Shufu blev ny huvudägare av Volvo myntade han uttrycket ”Unleash the tiger” – ”släpp lös tigern”. Det har lett till företagets remarkabla utveckling. Den friheten måste behållas för fortsatt framgång, skriver artikelförfattarna. Bilden med Li Shufu och Volvo Cars vd Håkan Samuelsson togs i Shanghai år 2016.
När Li Shufu blev ny huvudägare av Volvo myntade han uttrycket ”Unleash the tiger” – ”släpp lös tigern”. Det har lett till företagets remarkabla utveckling. Den friheten måste behållas för fortsatt framgång, skriver artikelförfattarna. Bilden med Li Shufu och Volvo Cars vd Håkan Samuelsson togs i Shanghai år 2016. Foto: AP PHOTO, TT, TT

DN DEBATT 17/2.

Volvos akademikerfack: Vår erfarenhet är att synergier och effektivitet skapas genom decentralisering, inte med en koncernlednings diktat.

Planen att slå samman Volvo Cars och Geely Auto kommenteras av så kallade bilexperter med att ”Volvo är för litet för att klara sig på egen hand.” Men vi som arbetat på Volvo Cars under många år har en annan bild.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in