Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 04:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vad-viskar-makthavarens-radgivare-i-dag-till-fursten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vad viskar makthavarens rådgivare i dag till Fursten?”

Journalisternas makt minskar. Medierna har utvecklats till ett ”moln” utan tydliga avgränsningar mellan nät, mobil, mellan redigerat och oredigerat, tryckta magasin, tv, radio och sociala medier. De flesta makthavare finner sig väl till rätta med detta och har lättare att bemöta mediernas granskning i dag än i går. Men ”transparensen” förskräcker och ”furstarna” – antingen de är ekonomiska eller politiska – får svårare att upprätthålla luftiga visioner utan koppling till verkligheten. Vilka råd skulle en nutida Machiavelli ha givit till Fursten? skriver Anders Lindberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.