Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 03:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/valbevakning-i-lokala-medier-ett-forraderi-mot-demokratin/

DN DEBATT

DN Debatt. "Valbevakning i lokala medier ett förräderi mot demokratin"

Ny analys av lokalvalen: Snäll journalistik som står illa rustad att skildra de besvärliga frågorna. Tre fjärdedelar av all lokal valrapportering saknar konfliktperspektiv. I stället har lokalmedierna fastnat i en välmenande och stelbent redovisningsplikt. Men det är samtidigt ett förräderi mot den lokala demokratin. För när det saknas en journalistisk vilja eller förmåga att vitalisera berättelserna om lokalsamhället uppstår ett tomrum i offentligheten. Det skriver medieforskarna Lars Nord och Gunnar Nygren, som analyserat allt valmaterial i press och etermedier i nio kommuner och landsting inför lokalvalen 2006.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.