Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 14:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/valet-av-juholt-ar-logiskt-utifran-opinionen-i-partiet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Valet av Juholt är logiskt utifrån opinionen i partiet”

Statsvetaren Tommy Möller: Kommer Håkan Juholt – som utpekats som vänsterinriktad – att kunna förnya partiets politik så att den blir intressant även för medelklassväljare? Över hela världen pågår sedan en längre tid ett värderingsskifte. Det materiella välståndet växer och människor blir mer individualistiska. Hur ska Socialdemokraternas grundläggande ideologi översättas till det här samhället? Det är partiets ödesfråga i dag. Att partiet nu av allt att döma väljer en ledare som gjort tydliga markeringar åt vänster är logiskt. Partitester visar att en förkrossande majoritet av riksdagskandidaterna vill driva en traditionell S-politik. Men hur ser en förnyelse ut mot den bakgrunden? Hur ska Juholt få stöd av de medelklassväljare som avgör om han blir nästa hyresgäst i det Sagerska huset? skriver Tommy Möller.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.