Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 20:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/valgorenhetsorganisationer-vet-inte-om-projekt-gor-nytta/

DN Debatt

DN Debatt. ”Välgörenhetsorganisationer vet inte om projekt gör nytta”

Det man i regel vill uppnå med hälsoprojekt är långsiktiga effekter över flera år. Inte en enda av de elva undersökta utvärderingarna hade ett upplägg som gjorde att långsiktiga effekter ens kunde bedömas, skriver artikelförfattarna.
Det man i regel vill uppnå med hälsoprojekt är långsiktiga effekter över flera år. Inte en enda av de elva undersökta utvärderingarna hade ett upplägg som gjorde att långsiktiga effekter ens kunde bedömas, skriver artikelförfattarna. Foto: IBL

Ny utvärdering. Välgörenhetsorganisationerna vet alltför ofta inte hur effektiva deras projekt varit. Det är viktigt att insatserna utvärderas väl och att de redovisas öppet på organisationernas hemsidor. Saknas informationen måste vi kräva det. Annars riskerar vår generositet att bli till intet, skriver fyra forskare vid Karolinska institutet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in