Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 18:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/valj-inte-ett-parti-vars-idearv-orsakat-sa-mycket-lidande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Välj inte ett parti vars idéarv orsakat så mycket lidande”

Man ska ha klart för sig att missnöjesröstandet på Sverigedemokraterna har ett pris i form av försvagad regeringsduglighet, skriver Carl Bildt.
Man ska ha klart för sig att missnöjesröstandet på Sverigedemokraterna har ett pris i form av försvagad regeringsduglighet, skriver Carl Bildt. Foto: Anette Nantell

Lär av historien. Många som väljer SD gör det nog som missnöjesyttring snarare än att de delar det nästan fascistiska idéarvet i partiets botten. Men extremistiska tolkningsramar riskerar att normaliseras om SD får stort stöd. Anständiga medborgare ger helt enkelt inte sin röst till en sådan rörelse, skriver Carl Bildt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.