Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 21:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/valjarna-vill-att-valet-2022-handlar-om-sakfragor/

Svensk politik

DN Debatt. ”Väljarna vill att valet 2022 handlar om sakfrågor”

Det politiska landskapet inför nästa val är polariserat och tonläget är högt. Det vore fel att hävda att utgången skulle vara given på förhand, eller ens att något av regeringsalternativen skulle ha ett tydligt försprång i opinionen, skriver artikelförfattarna.
Det politiska landskapet inför nästa val är polariserat och tonläget är högt. Det vore fel att hävda att utgången skulle vara given på förhand, eller ens att något av regeringsalternativen skulle ha ett tydligt försprång i opinionen, skriver artikelförfattarna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 26/2.

Per Rosencrantz och Markus Uvell: 73 procent av väljarna anser att sakpolitiken är viktigare än vilka partier som samarbetar efter valet.

Om Sverige under ytterligare en mandatperiod skulle komma att ledas av en partikonstellation som bygger på taktiska överväganden är risken stor att förtroendet för politiken får sig ytterligare en törn.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in