Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 18:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/valjarna-vill-att-valet-2022-handlar-om-sakfragor/

SVENSK POLITIK

DN Debatt. ”Väljarna vill att valet 2022 handlar om sakfrågor”

Det politiska landskapet inför nästa val är polariserat och tonläget är högt. Det vore fel att hävda att utgången skulle vara given på förhand, eller ens att något av regeringsalternativen skulle ha ett tydligt försprång i opinionen, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 26/2.

Per Rosencrantz och Markus Uvell: 73 procent av väljarna anser att sakpolitiken är viktigare än vilka partier som samarbetar efter valet.

Om Sverige under ytterligare en mandatperiod skulle komma att ledas av en partikonstellation som bygger på taktiska överväganden är risken stor att förtroendet för politiken får sig ytterligare en törn.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.