Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 17:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/valorganiserade-populister-hotar-hela-eu-samarbetet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Välorganiserade populister hotar hela EU-samarbetet”

Det räcker inte med att högtidligt hänvisa till historien – det unika i att krigshärjade länder valde att samarbeta i stället för att kriga. EU:s roll i dagens osäkra värld är minst lika betydelsefull, skriver Cecilia Malmström.
Det räcker inte med att högtidligt hänvisa till historien – det unika i att krigshärjade länder valde att samarbeta i stället för att kriga. EU:s roll i dagens osäkra värld är minst lika betydelsefull, skriver Cecilia Malmström. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 15/2. Valet till Europaparlamentet i maj är viktigare än på mycket länge. Ett polariserat parlament efter valet skulle få svårt att fatta beslut och konstruktivt stifta lagar. Därför är det oerhört viktigt med ett högt valdeltagande, ett brett engagemang och en bred debatt om Europas framtid. Vi har hundra dagar på oss, skriver EU-kommissionär Cecilia Malmström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in