Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-25 18:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vanstern-ger-oss-inte-langre-hopp-om-en-battre-framtid/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vänstern ger oss inte längre hopp om en bättre framtid”

Så går den regerande socialdemokratin går till val på mera poliser och hårdare tag mot brottsligheten. Statsministern ryggar inte för att det kan behövas sättas in militära förband mot gängkriminaliteten i förorterna, som de vore ett annat land. Från den radikala vänstern hörs ändlösa litanior om den ekonomiska globaliseringens konsekvenser , skriver Bo Rothstein.
Så går den regerande socialdemokratin går till val på mera poliser och hårdare tag mot brottsligheten. Statsministern ryggar inte för att det kan behövas sättas in militära förband mot gängkriminaliteten i förorterna, som de vore ett annat land. Från den radikala vänstern hörs ändlösa litanior om den ekonomiska globaliseringens konsekvenser , skriver Bo Rothstein. Foto: Erik Mårtensson/TT

DN DEBATT 26/5. Det märkliga i det nuvarande politiska läget är att även vänsterkrafterna i svensk politik i så hög grad bygger sin politik på att injaga fruktan. Jag har letat ordentligt men ingenstans hittar jag en seriös politik från vänster som inger hopp om en bättre framtid. Klagosångerna om allt vi måste frukta är i stället närmast oändliga, skriver Bo Rothstein.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in