Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 09:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vanstern-ger-oss-inte-langre-hopp-om-en-battre-framtid/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vänstern ger oss inte längre hopp om en bättre framtid”

Så går den regerande socialdemokratin går till val på mera poliser och hårdare tag mot brottsligheten. Statsministern ryggar inte för att det kan behövas sättas in militära förband mot gängkriminaliteten i förorterna, som de vore ett annat land. Från den radikala vänstern hörs ändlösa litanior om den ekonomiska globaliseringens konsekvenser , skriver Bo Rothstein.
Foto: Erik Mårtensson/TT

DN DEBATT 26/5. Det märkliga i det nuvarande politiska läget är att även vänsterkrafterna i svensk politik i så hög grad bygger sin politik på att injaga fruktan. Jag har letat ordentligt men ingenstans hittar jag en seriös politik från vänster som inger hopp om en bättre framtid. Klagosångerna om allt vi måste frukta är i stället närmast oändliga, skriver Bo Rothstein.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.