Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 23:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/var-definition-av-teknik-ar-alldeles-for-begransat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vår definition av teknik är alldeles för begränsat”

Våra städer är sofistikerade artefakter som vuxit fram under lång tid. Precis som vid förra sekelskiftet är Brunnsparken i Göteborg en naturlig mötesplats, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 26/7.

Lars Marcus och Christian Isendahl: Även byggnader, städer och vägar är ett slags maskiner; varaktiga strukturer som sätter ramarna för ny teknologi. Om de utformas på fel sätt skapas en uppförsbacke som hindrar långsiktig hållbarhet. Sveriges ­teknikutbildningar måste ta sig an nya kunskapsfronter i samarbete med samhällsvetenskaperna.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.