Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 10:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/var-femte-aldre-stangs-ute-i-det-nya-digitala-samhallet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Var femte äldre stängs ute i det nya digitala samhället”

Dagens digitala apparater är avsevärt mera krävande att bemästra än vad radion och teven var och de fungerade i tio, femton år. En surfplatta däremot kan vara svår att uppdatera och hålla funktionsduglig redan efter fem år, skriver artikelförfattarna.
Dagens digitala apparater är avsevärt mera krävande att bemästra än vad radion och teven var och de fungerade i tio, femton år. En surfplatta däremot kan vara svår att uppdatera och hålla funktionsduglig redan efter fem år, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

Vår riksomfattande enkät visar att minst 400.000 äldre i praktiken står utanför det ­digitala samhället. Och problemet är inte övergående. Det innebär att det måste finnas välfungerande alternativa kanaler och tjänster även framgent. Myndighetskontakter måste enkelt kunna skötas per telefon, brev eller genom besök, skriver tre forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.