Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 07:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/var-knivskurne-trettonarige-son-fick-nastan-ingen-hjalp/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vår knivskurne trettonårige son fick nästan ingen hjälp”

En tisdagseftermiddag i höstas ber vår 13-årige son en elev från en annan skola att avlägsna sig från skolgården, då eleven börjat trakassera sonens skolkamrat. Eleven hämtar då en kniv med vilken han knivhugger vår son i sidan, ett par cm från hjärtat, skriver artikelförfattarna. (Bilden är arrangerad).
Foto: Fredrik Funck

DN DEBATT 23/8. Efter knivdådet i höstas är vår son nu fysiskt helt återställd. Men samhällets funktion runt detta trauma har varit långt ifrån vad vi hade trott och önskat. Många instanser har ansträngt sig, men de står handfallna i ett system där det främst är gärningsmannen som ska hjälpas tillbaka in i samhället, skriver föräldrarna Jan Kellgren och Susanna Kellgren Lundberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.