Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 12:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/var-kunskap-om-mat-och-fetter-har-blivit-solidare/

DN Debatt

DN Debatt. ”Vår kunskap om mat och fetter har blivit solidare”

Det senaste decenniet har vi lärt oss mycket om kost och fetter. De mättade fetterna, som bland annat finns i smör gör att levern producerar mer av skadligt kolesterol. Den och annan kunskap ligger till grund för de nya nordiska näringsrekommendationer som kommer att lanseras i höst, skriver skriver läkare och professorer i en slutreplik om de populära fettdieterna (1/8).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in