Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 09:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/var-kunskap-om-mat-och-fetter-har-blivit-solidare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vår kunskap om mat och fetter har blivit solidare”

Det senaste decenniet har vi lärt oss mycket om kost och fetter. De mättade fetterna, som bland annat finns i smör gör att levern producerar mer av skadligt kolesterol. Den och annan kunskap ligger till grund för de nya nordiska näringsrekommendationer som kommer att lanseras i höst, skriver skriver läkare och professorer i en slutreplik om de populära fettdieterna (1/8).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.