Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 05:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/var-kyrka-maste-vara-oppen-for-andra-religioner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vår kyrka måste vara öppen för andra religioner”

Nathan Söderblom, till höger, tillsammans med en tillrest ordodox präst vid det stora ekumeniska mötet i Stockholm 1925. Söderbloms ord om att det finns många vägar till Gud blev banbrytande och lade grunden till bättre relationer mellan olika kyrkor.
Nathan Söderblom, till höger, tillsammans med en tillrest ordodox präst vid det stora ekumeniska mötet i Stockholm 1925. Söderbloms ord om att det finns många vägar till Gud blev banbrytande och lade grunden till bättre relationer mellan olika kyrkor. Foto: TT

Olika vägar till Gud. För 90 år sedan samlade ärkebiskop Nathan Söderblom kristenheten i Stockholm. Hans budskap om att det finns fler än en väg till Gud är fortfarande högaktuellt. Är vi till exempel beredda att öppna våra församlingshem för muslimer som saknar egen bönelokal? skriver fem präster i Stockholms domkyrka.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in