Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 19:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/var-tredje-kommun-trotsar-barnkonventionen/

DN DEBATT

DN Debatt. "Var tredje kommun trotsar barnkonventionen"

Barnombudsmannen Lena Nyberg ger de flesta kommuner underkänt: 85 procent av kommunernas handikappråd har ingen instruktion som tar upp barn och unga. Många kommuner brister rejält i beslut som gäller barn och ungdomar. Var tredje kommun följer inte alls upp något arbete med FN:s barnkonvention. Var tredje kommuns handikappråd har över huvud taget inte behandlat barnfrågor. 85 procent av dessa handikappråd har inte ens någon instruktion som tar upp barn och unga. På de flesta håll behövs alltså en radikal förbättring när det gäller att låta barnperspektivet genomsyra kommunernas verksamhet som berör barn och unga. Det skriver barnombudsmannen Lena Nyberg som tillträdde posten 2001 och avgår i november.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.