Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-04 22:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vara-folkvalda-maste-kunna-mer-om-teknikutvecklingen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Våra folkvalda måste kunna mer om teknikutvecklingen”

Trots den snabba utvecklingen är det en bra bit kvar tills vi får se mänskliga robotar. Men vi har anledning att förbereda oss, skriver artikelförfattarna. Bilden visar den japanska roboten Alter som visades i Tokyo nyligen.
Trots den snabba utvecklingen är det en bra bit kvar tills vi får se mänskliga robotar. Men vi har anledning att förbereda oss, skriver artikelförfattarna. Bilden visar den japanska roboten Alter som visades i Tokyo nyligen. Foto: Koji Sasahara TT

Den snabba teknikutvecklingen går inte att hejda eller reglera. Den kommer att ställa samhället inför stora etiska, ekonomiska och politiska utmaningar. Alla folkvalda i Sverige bör få en dags utbildning i vad som kommer att vara tekniskt möjligt det närmaste decenniet, skriver Danica Kragic Jensfelt, Mats Lewan och Robin Teigland.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in