Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 20:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vara-framgangar-visar-att-vanligt-folk-ar-rattslosa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Våra framgångar visar att vanligt folk är rättslösa”

En grundsten i rättsstatsbygget är att enskilda människor ska ha praktiska möjligheter att kunna värja sig mot maktmissbruk och övertramp av stat och kommun – ytterst genom domstolsprövningar, skriver artikelförfattarna.
En grundsten i rättsstatsbygget är att enskilda människor ska ha praktiska möjligheter att kunna värja sig mot maktmissbruk och övertramp av stat och kommun – ytterst genom domstolsprövningar, skriver artikelförfattarna. Foto: Christine Olsson/TT

Stat och kommun avslöjas hela tiden med nya flagranta sätt att trampa på enskilda människors rättigheter. Samtidigt har möjligheten att försvara sina grundläggande rättigheter allt tydligare blivit en fråga om tjockleken på plånboken. De ekonomiska trösklarna måste sänkas, skriver Clarence Crafoord och Fredrik Bergman, Centrum för rättvisa.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in