Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 05:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vara-framgangar-visar-att-vanligt-folk-ar-rattslosa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Våra framgångar visar att vanligt folk är rättslösa”

En grundsten i rättsstatsbygget är att enskilda människor ska ha praktiska möjligheter att kunna värja sig mot maktmissbruk och övertramp av stat och kommun – ytterst genom domstolsprövningar, skriver artikelförfattarna.
En grundsten i rättsstatsbygget är att enskilda människor ska ha praktiska möjligheter att kunna värja sig mot maktmissbruk och övertramp av stat och kommun – ytterst genom domstolsprövningar, skriver artikelförfattarna. Foto: Christine Olsson/TT

Stat och kommun avslöjas hela tiden med nya flagranta sätt att trampa på enskilda människors rättigheter. Samtidigt har möjligheten att försvara sina grundläggande rättigheter allt tydligare blivit en fråga om tjockleken på plånboken. De ekonomiska trösklarna måste sänkas, skriver Clarence Crafoord och Fredrik Bergman, Centrum för rättvisa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.