Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 07:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vardegrunderna-har-sallan-sa-mycket-varde/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Värdegrunderna har sällan så mycket värde”

Inom de organisationer som vi har studerat råder starkt delade meningar om relevansen och nyttan av värdegrundsarbete, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 3/10.

Forskarna Mats Alvesson och Martin Blom: Varför ägnar så många svenska organisationer så mycket tid och resurser åt värdegrundsarbete?

Det är svårt att skönja några konkreta resultat av ansträngningarna. Intresset i organisationen tycks snabbt dala när den initiala entusiasmen har lagt sig. Efter en tid kommer få ihåg värdeorden eller vad de betydde.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.