Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 23:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/varfor-ar-fotboll-sa-mycket-viktigare-an-datorspelande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Varför är fotboll så mycket viktigare än datorspelande?”

Missförstådd kultur. Den äldre generationen verkar inte vara särskilt intresserad av att ta reda på vad som pågår i datorspelens värld. Att forskare, medier, experter och föräldrar hävdar att det rör sig om ett tidsslöseri, ett beroende eller en psykisk störning är att ogiltigförklara den kulturella utveckling som samhället genomgått. Medierna har ett ansvar att bedriva en nyanserad och rättvis debatt. TV4:s ensidiga skildring av problematiska datorspelsvanor är ett klassiskt mediedrev, skriver Daniel Kardefelt-Winther.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.