Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 11:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/varfor-ignorerar-lambertz-sju-aklagare-och-atta-domare/

DN DEBATT

DN Debatt. "Varför ignorerar Lambertz sju åklagare och åtta domare?"

När vår förre Justitiekansler Göran Lambertz i måndags fattade pennan på DN Debatt listade han fem uppgifter som talade för Thomas Quicks skuld i tre av de åtta mord han dömdes för. Det märkliga är att samtliga dessa uppgifter redan är granskade – och avfärdade – inte bara av Hannes Råstam och Sture Bergwalls advokat Thomas Olsson, utan även av de åklagare vid enheten för polismål som handlagt Bergwalls resningsansökningar. Quick är även friad för två av dessa mord, vilket innebär att även hovrätten delar deras bedömning. Det skriver Mattias Göransson och Jenny Küttim.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.