Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 06:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/varlden-har-backat-fran-ambitionerna-for-40-ar-sen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Världen har backat från ambitionerna för 40 år sen”

Sverige bör visa ledarskap. Framsteg har gjorts på några områden sedan 1972, såsom skydd av ozonlagret och minskning av luftföroreningar. Men på de flesta områden – från klimat till biologisk mångfald – är utvecklingen dystrare. Ytterst allvarligt är att det globala politiska ledarskapet faktiskt gått bakåt under senare tid. I dag finns inga ursäkter. Vi har god kunskap om de akuta risker mänskligheten möter och Sveriges regering bör nu driva flera strategiska frågor, skriver Johan Rockström och Klas Eklund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.