Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 01:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/varlden-kunde-ha-bromsat-pandemin-i-februari-2020/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Världen kunde ha bromsat pandemin i februari 2020”

En man i Calcutta, Indien, får vaccin mot covid-19.
Foto: TT

DN DEBATT 13/5.

WHO-panel: I dag publicerar vi en tuff men rättvis granskning av hur en rad misslyckanden orsakade den värsta katastrofen i modern tid.

Med ett snabbt och konsekvent agerande i februari 2020 hade världen kunnat se mycket annorlunda ut i dag. Vi rekommenderar nu djärva och strategiska reformer för att förstärka det globala systemet för att förebygga och hantera framtida hälsohot och undvika att kommande utbrott leder till en global kris, skriver Ellen Johnson Sirleaf, Helen Clark och Anders Nordström.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.