Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 19:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/varldens-atta-rikaste-ager-lika-mycket-som-fattigaste-halften/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Världens åtta rikaste äger lika mycket som fattigaste hälften”

Många miljardärer ger frivilligt bort stora summor pengar till välgörande ändamål men det är ingen ersättning för skatt, skriver Robert Höglund
Många miljardärer ger frivilligt bort stora summor pengar till välgörande ändamål men det är ingen ersättning för skatt, skriver Robert Höglund Foto: Lynsey Addario TT

Skillnaden mellan de rikaste och de fattigaste i världen är större än vad som tidigare har varit känt. Chockerande nog visar vår nya rapport att världens åtta rikaste personer äger lika mycket som den fattigaste hälften av befolkningen. Och klyftorna fortsätter att öka. Denna utveckling måste vändas, skriver Robert Höglund, hjälporganisationen Oxfam.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.