Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 09:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/varna-sveriges-grundlag-med-en-forfattningsdomstol/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Värna Sveriges grundlag med en författningsdomstol”

Sveriges liberala demokrati står stark men våra demokratiska och rättsstatliga institutioner, och därmed de rättigheter de skyddar, är allt för sårbara, skriver Annie Lööf (C) och Linda Modig (C).
Foto: Centerpartiet

DN DEBATT 30/8.

Annie Lööf (C) och Linda Modig (C): Vi presenterar i dag en rad förslag som bättre ska skydda våra demokratiska och rättsliga institutioner.

Bland annat vill vi göra det svårare att göra snabba ändringar av grundlagen och inrätta en författningsdomstol. Vår demokrati är sårbar och inget som ska tas för givet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.