Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/varnskatten-slopades-med-falska-argument-fran-l-och-c/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Värnskatten slopades med falska argument från L och C”

Borgerliga debattörer och skattesänkarlobbyister har med stor iver hävdat att värnskatten är skadlig för att den hämmar högproduktiva löntagares vilja att utbilda sig, ta större ansvar och arbeta fler timmar, skriver artikelförfattarna.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

DN DEBATT 25/8.

LO och Tankesmedjan Tiden: Hög tid för L och C att släppa de borgerliga fantasierna om att lägre skatt för höginkomsttagare gynnar alla.

Slopandet av värnskatten i januariavtalet drevs igenom med argumentet att svenska löntagare skulle motiveras att arbeta mer. Vår nya rapport visar att detta huvudargument är svagt. Skattenivåerna visar sig ha en mycket begränsad påverkan på arbetsutbudet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.