Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 19:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vart-blod-innehaller-flera-hormonstorande-amnen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vårt blod innehåller flera hormonstörande ämnen”

Våra provresultat visar höga halter av klorparaffiner, som förekommer bland annat som flamskyddsmedel och mjukgörare i exempelvis plast och textilier, skriver Jytte Guteland (S) och Margot Wallström (S).
Foto: Mickan Palmqvist, Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 14/11. Ett blodprov visar att vi, Jytte och Margot, har anmärkningsvärt höga halter av hormonstörande kemikalier i blodet. Vi kräver nu att EU:s tillträdande hälsokommissionär och miljökommissionär agerar för att fasa ut alla hormonstörande ämnen, skriver Jytte Guteland (S) och Margot Wallström (S) tillsammans med miljökemisten Åke Bergman.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.