Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 09:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vart-entreprenorskap-i-valfarden-ar-ideburet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vårt entreprenörskap i välfärden är idéburet”

Individer är inte per definition mer ädla och fokuserade på goda resultat för att de arbetar i stat och kommun, jämfört med i ett företag med stark inre kultur, skriver Charlotte Barouma, Barbara Bergström, Catharina Tavakolinia och Christina Wahlström.
Foto: Privat, Paul Hansen

Fördomsfull debatt. De välfärdsföretag vi byggt upp ställs i motsats till ”idéburna” verksamheter. Men vi har i högsta grad brunnit för starka idéer vare sig det handlat om att ge föräldrar alternativ till kommunala skolor i kaos eller täcka försummade behov inom vård och omsorg, skriver fyra välfärdsentreprenörer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.