Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vatgas-ar-flygets-framtid-nu-maste-sverige-satsa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vätgas är flygets framtid – nu måste Sverige satsa”

Det europeiska flygföretaget Airbus har utvecklat konceptet Zeroe för vätgasdrivna flygplan. Den här modellen är tänkt att drivas av två motorer. Vätgas­tankarna finns under vingarna.
Illustration: Airbus

DN DEBATT 25/10.

Fem flygforskare: Med utgångspunkt i vår forskning vet vi att vätgasflyget kräver avancerad men inte revolutionerande teknik.

Svenska högskolor och svensk industri har inlett forskning kring tekniken för vätgasdrivna flygplan. Andra europeiska länder och flygföretaget Airbus planerar också för vätgasflyg. Sverige behöver nu snabbt öka satsningar och också det internationella samarbetet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.