Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 23:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vattenkrisen-kan-utmynna-i-konflikt-over-granserna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vattenkrisen kan utmynna i konflikt över gränserna”

564 miljoner afrikaner saknar i dag tillgång till nödvändiga sanitära anläggningar medan 326 miljoner saknar säkert dricksvatten. I Östafrika svälter tiotusentals. Förutom torkan ligger det problem av svag utveckling, misshushållning och dålig infrastruktur bakom problemen. I 32 afrikanska länder har dock tillgången på vatten ökat från 45 till 58 procent av befolkningen de senaste tjugo åren. Politiskt stabila och reformerade låginkomstländer visar upp de bästa resultaten. För att öka framstegen krävs minst sex miljarder dollar av såväl inhemsk som extern finansiering, och att berörda länder själva leder processen. WSP lägger fram en rapport på World Water Week i Stockholm i veckan, skriver chefen för WSP, Jae So.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.