Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 21:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/verklighetsframmande-om-forbud-mot-karnvapen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Verklighetsfrämmande om förbud mot kärnvapen”

122 länder röstade för ett globalt kärnvapenförbud i juli 2017. Den 18 januari överlämnades utredningen om huruvida Sverige borde gå vidare, underteckna och ratificera konventionen.
Foto: Mary Altaffer/TT

DN DEBATT 13/2. Utredningen om Sverige bör underteckna och ratificera konventionen om kärnvapenförbud innehåller många oklarheter. Bäst för Sverige är att säga ja till konventionen, och sedan verka för dess förbättring. Det vore ytterst egendomligt om nära 60 års insatser av svensk diplomati mot massförstörelsevapen inte skulle fullföljas, skriver fyra forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.