Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 16:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vetenskapen-ar-markligt-franvarande-i-varddebatten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vetenskapen är märkligt frånvarande i vårddebatten”

Oförmågan att hantera ett visst mått av rimlig osäkerhet kring den egna hälsan riskerar att växa oss över huvudet, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 10/9.

I en tid av tilltagande medikalisering, faktaresistens och överkonsumtion präglas vårdens utveckling av otålighet. Krav ställs på att nymodigheter införs utan vetenskapligt belägg. Det är häpnadsväckande hur litet partierna har att säga om själva grundbulten i modern sjukvård, skriver Rolf Ahlzén och Louise Olsson, läkare som arbetar med evidensgranskning.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.