Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vetenskaplig-evidens-stodjer-nya-karolinskas-arbetssatt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vetenskaplig evidens stödjer Nya Karolinskas arbetssätt”

Värdebaserad vård har som begrepp aktivt förvrängts i den svenska debatten. Det är inte en konsultprodukt från BCG utan idén publicerades redan 1915 av läkaren Ernest Codman i Boston, skriver artikelförfattarna.
Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 8/1. Många klagar över svagt ledarskap i svensk sjukvård, men när en ledningsgrupp utifrån en starkt patient-centrerad framtidsvision initierar ett banbrytande förbättringsarbete är det bara kritikerna som ges utrymme. Om vi skall kunna rusta Sveriges sjukvård för framtiden måste vi våga tänka nytt, skriver Stefan Larsson och Johan Öberg, BCG.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.