Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-ar-beredda-att-sanka-bolagsskatten-till-hosten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi är beredda att sänka bolagsskatten till hösten”

Regeringens höstplaner. Jobb, välfärd och konkurrenskraft står i fokus inför höstbudgeten. Vi avser att förbättra möjligheterna till arbete och företagande bland unga genom sänkt arbetsgivaravgift, nystartsjobb eller subventionerade anställningar. Genom att begränsa skatteplanering med ränteavdrag skapar vi utrymme för att till exempel sänka bolagsskatten. För att stärka konkurrenskraften kommer vi vidare att presentera en tydlig satsning på forskning och innovation. Vi tänker också lämna en proposition till riksdagen hösten 2012 om en satsning på infrastruktur, skriver alliansens partiledare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.