Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 05:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-ar-overens-om-att-infora-korttidsarbeten-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi är överens om att införa ’korttidsarbeten’ i Sverige”

Stat, fack och arbetsgivare gör gemensam sak. Under finanskrisen slöt arbets­marknadens parter så kallade krisavtal där arbetstagarna gick med på sänkt lön och förkortad arbetstid. Fack och arbetsgivare har tydliggjort i samtal med regeringen att man önskar se ett mer varaktigt system, där staten bär en del av kostnaderna. Detta välkomnar regeringen. Vi låter nu en utredning i detalj granska hur så kallade korttidsarbeten i exceptionella krislägen ska utformas, skriver Anders Borg, Hillevi Engström och Annie Lööf.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.