Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 08:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-behover-ett-vaccin-mot-valdet-i-hemmet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi behöver ett vaccin mot våldet i hemmet”

Vi vädjar till kommunerna, att av de 22 miljarderna i krispaketet ska en viss andel öronmärkas och gå direkt till skola och socialtjänst för att förebygga att brott i nära relationer begås, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Funck

DN DEBATT 13/4.

Centerkvinnorna: Under isoleringen i hemmet som coronapandemin ger upphov till kommer våldet att öka mot kvinnor och barn i hemmet.

Det är inte en fråga om våldet kommer att öka, utan om hur många fler som kommer att utsättas. Vi måste ta signalerna från kvinnoorganisationer och polisen på allvar och agera nu. Vi har fyra tydliga förslag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.