Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-09 10:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-behover-fungerande-socialforsakringar-for-studenter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi behöver fungerande socialförsäkringar för studenter”

Den 8/10 på DN Debatt presenterade nationalekonomen Per Sonnerby en rapport om högre utbildning ”Lära för livet”. Sonnerby konstaterar att mycket kan göras för att effektivisera studierna. ”Tre år borde räcka för de flesta” säger Sonnerby och menar att ”bistrande arbetslivsanknytning och långa tidsineffektiva studieprogram är en del av orsaken.” Den bakomliggande debatten är alltså återigen genomströmning, Sonnerby pekar i likhet med Saco Studentråds rapport "Fortfarande utbildning straffbart?" på  att det går för långsamt, skriver Maria Ehlin Kolk, Saco studentråd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.