Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 08:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-behover-inte-fler-vapen-med-hog-eldkraft/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi behöver inte fler vapen med hög eldkraft”

AR-15 är ett civilt halvautomatiskt gevär som i mycket begränsad omfattning används för sportskytte i Sverige. AR-15 har använts vid ett antal masskjutningar i USA, bland annat på förskolan i Sandy Hook där 26 barn och anställda dödades 2012.
AR-15 är ett civilt halvautomatiskt gevär som i mycket begränsad omfattning används för sportskytte i Sverige. AR-15 har använts vid ett antal masskjutningar i USA, bland annat på förskolan i Sandy Hook där 26 barn och anställda dödades 2012. Foto: Kyle Petrie Alamy

EU-förslag. De jägare som i dag äger ett halvautomatiskt jaktvapen befarar att dessa kommer att förbjudas om EU-kommissionens förslag på mer restriktiva vapenregler går igenom. Men regleringen, som avser militärliknande skjutvapen, är nödvändig för den allmänna säkerheten, skriver Peter Thorsell vid Polismyndigheten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.