Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 15:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-behover-inte-fler-vapen-med-hog-eldkraft/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi behöver inte fler vapen med hög eldkraft”

AR-15 är ett civilt halvautomatiskt gevär som i mycket begränsad omfattning används för sportskytte i Sverige. AR-15 har använts vid ett antal masskjutningar i USA, bland annat på förskolan i Sandy Hook där 26 barn och anställda dödades 2012.
AR-15 är ett civilt halvautomatiskt gevär som i mycket begränsad omfattning används för sportskytte i Sverige. AR-15 har använts vid ett antal masskjutningar i USA, bland annat på förskolan i Sandy Hook där 26 barn och anställda dödades 2012. Foto: Kyle Petrie Alamy

EU-förslag. De jägare som i dag äger ett halvautomatiskt jaktvapen befarar att dessa kommer att förbjudas om EU-kommissionens förslag på mer restriktiva vapenregler går igenom. Men regleringen, som avser militärliknande skjutvapen, är nödvändig för den allmänna säkerheten, skriver Peter Thorsell vid Polismyndigheten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in