Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 13:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-behover-krafttag-for-att-forbattra-arbetsmiljon/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi behöver krafttag för att förbättra arbetsmiljön”

LO-förbunden: Vi ifrågasätter regeringens ambitioner att minska ”utanförskapet” på arbetsmarknaden. Alla har rätt att arbeta i en trygg och säker arbetsmiljö. Förhållandena på våra arbetsplatser gör att människor slås ut. Inför detta faktum blundar regeringen. Arbetsmiljöverket har fått minskade resurser, Arbetslivsinstitutet har lagts ned och kraven på arbetsgivarna har sänkts. LO föreslår en rad förbättringar av det nationella arbetsmiljöarbetet. Alla anställda måste få rätt till en kvalitetssäkrad företagshälsovård. Det behövs mer kunskap om arbetsmiljöfrågor. Arbetsmiljöforskningen måste utvecklas. Arbetsmiljö­verkets statistik måste anpassas till verkligheten och Sveriges arbetsmiljötillsyn måste leva upp till FN:s rekommendationer, skriver ordförandena i de 14 LO-förbunden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.