Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-23 17:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-behover-starka-den-europeiska-solidariteten-vid-naturkatastrofer/

DN Debatt

DN Debatt. ”Vi behöver stärka den europeiska solidariteten vid naturkatastrofer”

Årets många skogsbränder i Sverige och i Europa visar på behovet av rescEU, ett nytt europeiskt system för att hjälpa EU:s medlemsländer vid kriser och katastrofer, skriver Christos Stylianides, EU-kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering.
Årets många skogsbränder i Sverige och i Europa visar på behovet av rescEU, ett nytt europeiskt system för att hjälpa EU:s medlemsländer vid kriser och katastrofer, skriver Christos Stylianides, EU-kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering. Foto: ERIK SIMANDER/EPA/TT

DN DEBATT 27/7. Sverige har drabbats hårt av skogsbränder i sommar, och många andra länder i Europa är i farozonen. Även i regioner som tidigare har varit förskonade bryter bränder ut. I en tid då naturkatastrofer blir alltmer oförutsägbara är behovet av rescEU, ett system för att hjälpa EU:s medlemsländer, stort, skriver Christos Stylianides, EU-kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in