Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 14:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-behover-starka-den-europeiska-solidariteten-vid-naturkatastrofer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi behöver stärka den europeiska solidariteten vid naturkatastrofer”

Årets många skogsbränder i Sverige och i Europa visar på behovet av rescEU, ett nytt europeiskt system för att hjälpa EU:s medlemsländer vid kriser och katastrofer, skriver Christos Stylianides, EU-kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering.
Foto: ERIK SIMANDER/EPA/TT

DN DEBATT 27/7. Sverige har drabbats hårt av skogsbränder i sommar, och många andra länder i Europa är i farozonen. Även i regioner som tidigare har varit förskonade bryter bränder ut. I en tid då naturkatastrofer blir alltmer oförutsägbara är behovet av rescEU, ett system för att hjälpa EU:s medlemsländer, stort, skriver Christos Stylianides, EU-kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.