Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 15:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-bildar-borgerlig-grupp-for-att-stoppa-fra-lagen/

DN DEBATT

DN Debatt. "Vi bildar borgerlig grupp för att stoppa FRA-lagen"

Femton tunga borgerliga politiker startar nätverk mot FRA-lag: Uppmanar regeringen att riva upp lagen redan innan den träder i kraft. Regeringen arbetar just nu med en tilläggsproposition som handlar om att komplettera FRA-lagen med nya kontrollorgan. Det hjälper inte - fler vakande nämnder förändrar inget i sak, så länge en verklig granskning i praktiken är omöjlig att genomföra. Regeringen måste se till att FRA-lagen aldrig träder i kraft. En ny parlamentarisk utredning måste tillsättas för att få fram en lag för FRA, som verkligen tillgodoser människors berättigade krav på integritet. Problemet med FRA-lagen är inte dess intentioner, problemet är att den skapar en kontrollapparat utan de granskningsfunktioner som är nödvändiga från rättssäkerhetssynpunkt, skriver femton ledande borgerliga politiker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.