Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 18:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-foreslar-att-organiserande-av-tiggeri-ska-kriminaliseras/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi föreslår att organiserande av tiggeri ska kriminaliseras”

Moderaterna vill göra det lättare för kommunerna att upprätthålla ordningen och säkerställa att illegala boplatser inte uppkommer. Flera av förslagen har tidigare presenterats av M i Stockholms stad, där oppositionsrådet Anna König Jerlmyr (M) i februari visade på problemen med nedskräpning.
Foto: Roger Turesson

Ändra flera lagar. Vi vill att organiserande av tiggeri förbjuds. Kommunerna bör få anställa ­personal för att upprätthålla ordningen, och se till att illegala boplatser inte ­permanentas. Dessutom bör reglerna för Kronofogden förenklas. Lagarna för hur man får bo måste gälla för alla, skriver Tomas Tobé (M) och Beatrice Ask (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.