Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 01:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-godtar-inte-en-regering-som-saknar-stod-for-budgeten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi godtar inte en regering som saknar stöd för budgeten”

Vi är beredda att släppa fram en rödgrön regering om den blir större än våra fyra partier, men i dagsläget vet ingen hur ett sådant rödgrönt alternativ skulle se ut, skriver de fyra allianspartiernas ledare.
Vi är beredda att släppa fram en rödgrön regering om den blir större än våra fyra partier, men i dagsläget vet ingen hur ett sådant rödgrönt alternativ skulle se ut, skriver de fyra allianspartiernas ledare. Foto: Janerik Henriksson/TT

Vi vill isolera SD. Blir de rödgröna större än alliansen avgår vi. Men vi släpper inte fram en regering som inte visat att den kan få igenom sin budget. S antyder att partiet vill styra självt, vilket är oärligt mot väljarna. En röst på S, MP, V och SD är en röst för en mycket osäker regeringssituation, skriver de fyra alliansledarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.