Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 16:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-har-inte-rad-subventionera-cocktailpartyn-i-djursholm/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi har inte råd subventionera cocktailpartyn i Djursholm”

Danderyds- och Djursholmsborna är i fokus för den ekonomiska politiken. De med inkomster över 60 000 kronor i månaden får sänkt skatt när S och 73-punktsgänget tar bort värnskatten nästa år, skriver Ulla Anderson och Jonas Sjöstedt.
Foto: Jonas Ekströmer/TT och Henrik Montgomery/TT.

DN DEBATT 23/9. Vår första prioritet är de ekonomiskt mest utsatta. Vi vill därför se en plan för ekonomisk jämlikhet med bland annat en höjning av garantipensionen med 1000 kronor i månaden, en satsning 3,6 miljarder större än regeringens. Det har vi råd med. Det vi inte har råd med är dagens ojämlikhet, skriver Jonas Sjöstedt (V) och Ulla Andersson (V).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.