Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 10:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-i-hyresgastforeningen-ska-inte-vara-kategoriska-nejsagare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi i Hyresgästföreningen ska inte vara kategoriska nejsägare”

Bostaden måste åter bli betraktad som en social rättighet och staten har det övergripande ansvaret för detta. Ett ökat statligt ansvar för finansiering och risk skapar ett mer långsiktigt byggande över konjunkturcykler, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 14/12. Regeringsdiskussionerna har åter bevisat att politikerna, oavsett färg, fokuserar på fel saker. Mycket i debatten om hyressättning bygger på felaktigheter. Nu måste nya lösningar fram och staten måste ta ett större ansvar. Även vi i Hyresgästföreningen kommer att ompröva våra tidigare hållningar, skriver företrädare för Hyresgästföreningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.