Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 17:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-i-hyresgastforeningen-ska-inte-vara-kategoriska-nejsagare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi i Hyresgästföreningen ska inte vara kategoriska nejsägare”

Bostaden måste åter bli betraktad som en social rättighet och staten har det övergripande ansvaret för detta. Ett ökat statligt ansvar för finansiering och risk skapar ett mer långsiktigt byggande över konjunkturcykler, skriver artikelförfattarna.
Bostaden måste åter bli betraktad som en social rättighet och staten har det övergripande ansvaret för detta. Ett ökat statligt ansvar för finansiering och risk skapar ett mer långsiktigt byggande över konjunkturcykler, skriver artikelförfattarna. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 14/12. Regeringsdiskussionerna har åter bevisat att politikerna, oavsett färg, fokuserar på fel saker. Mycket i debatten om hyressättning bygger på felaktigheter. Nu måste nya lösningar fram och staten måste ta ett större ansvar. Även vi i Hyresgästföreningen kommer att ompröva våra tidigare hållningar, skriver företrädare för Hyresgästföreningen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in