Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 17:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-kan-hjalpa-stockholm-att-bygga-tatt-och-gront/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi kan hjälpa Stockholm att bygga tätt och grönt”

Om staten (genom kungahuset och överklagandeinstanser) slutade motarbeta förändring runt Gärdet skulle bostäder kunna byggas i utkanterna utan att områdets gröna kvaliteter hotades, skriver Björn Sundin.
Foto: Bertil Ericson TT

Kompromisser krävs. I Örebro kompenserar vi för grönytor som påverkas av byggande. I många fall är resultatet att naturvärdena ökar. Men även om Örebros tillväxt är hög och byggandet på rekordnivå så är vår utveckling beroende av Stockholm. Vi hjälper gärna Stockholm med lösningar, skriver Björn Sundin (S), kommunalråd i Örebro.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.